Iiris Raipala

Iiris Raipala on työskennellyt laajasti tanssitaiteen kentällä, niin Suomessa kuin ulkomailla tanssijana, koreografina ja opettajana Hän on esiintynyt tanssijana monien kansainvälisesti kansainvälisesti tunnettujen koreografien, kuten Lisa Nelsonin, Karl Frostin,Tuomo Railon, Tomi Paasosen, Mirva Mäkisen, Julius Elon ja Nancy Stark Smithin teoksissa. Hän on ollut taiteellisessa yhteistyössä myös useiden kuvataiteilijoiden (mm. Outi Heiskanen, Jani Ruscica, Olli Keränen, Tomas Regan, Mirja Airas ja Marjatta Hanhijoki) kanssa.

Iiris Raipala on toiminut tanssitaiteen kentän lisäksi myös monessa henkisessä yhteisössä sekä käynyt usean vapaan psykoterapian kentän koulutuksen. Hän on perehtynyt syvällisesti eri mystiikan traditioiden meditaatiometodeihin, mm. Intialaisen mystikon Oshon aktiivisiin liikemeditaatioihin ja joogaan. Taidepraktiikassaan hän on erikoistunut immersiiviseen taiteeseen ja rituaalitaiteeseen. Viime vuodet hän on kuulunut taiteellistieteelliseen kollektiiviin, jonka jäsenet ovat eri taiteidenalojen ammattilaisten lisäksi antropologeja, aivotutkijoita ja kokeellisen psykologian edustajia. Tästä yhteistyöstä on saanut alkunsa läheinen yhteistyö rituaalitaiteen ja parantamisen taiteen ympärillä yhdessä Markus Sundblomin kanssa.

Markus Sundblom

Markus Sundblom on aikaisemmalta koulutukseltaan lääkäri, hypnoositerapeutti ja aivotutkija. Hän on jo Teatterikorkeakoulussa ohjausta opiskellessaan suuntautunut rituaalitaiteeseen. Myös hänellä on vuosikymmenien kokemus henkisistä yhteisöistä ja parantumisen ei lääketieteellisistä praktiikoista. Hänen ensimmäinen tieteellinen julkaisu kansainvälisessä lehdessä koski henkiparantamisen vaikutuksia.

© All rights reserved.